Ny tid för vernissage 12 - 15

 

Hoppsan! Fest i Eksjö...

Min kommande vernissage råkar sammanfalla med Eksjö stadsfest, festligheterna som planerats för länge sedan och begränsar framkomligheten i centrala Eksjö är alltså inte en hyllning till "en hemvändande konstnär". Snarare medför det svårigheter och framför allt kostnader för den som vill komma in på området efter klockan 15.
 
Vill du komma enbart på min vernissage så bör du alltså vara på plats senast kl 15, därefter får du betala inträde till arrangörerna. Många artister uppträder, bland andra Uggla, Loreen och Weeping Willows, så det kan nog vara värt ett besök, enligt uppgift brukar det vara riktigt festligt. Kolla deras hemsida: www.eksjostadsfest.se

Krusagården i Eksjö nästa!

Så var det då dags, det ska verkligen bli roligt att få visa delar av mitt måleri i min gamla hemstad Eksjö. Jag tackar för inbjudan! Det blir mest oljemålningar, några akvareller och kanske något i akryl.

 
 


Att flytta från Eksjö var inte helt lätt men drömmen om att bo nära havet förde oss till norra Halland. Sedan tolv år bor vi i Onsala, där även min ateljé finns. De första tio åren arbetade jag på Carlanderska sjukhuset i Göteborg, samtidigt som jag försökte hinna med mitt måleri. Olika målarkurser gav mig allt mer erfarenhet och längtan att hinna med mitt bildskapande. Efter de senaste fyra kurserna med Lennart Åberg på Folkuniversitetet sa jag upp den fasta tjänst som jag har haft under tio år. Ett beslut som jag inte har ångrat. Sedan två år kombinerar jag mitt måleri med kortare och längre uppdrag hos min tidigare arbetsgivare och ett par nya. Roligt, omväxlande och nyttigt att behålla kontakten med världen utanför ateljé, konstkurser och gallerier.
 
Förutom eget måleri anordnar jag inspirationsdagar, något som jag kommer att utveckla vidare. Ateljén rymmer inte så många personer men vi har haft flera trevliga målarträffar där. Vädret i Sverige är lite osäkert så jag undersöker möjligheterna på "annan ort", återkommer med information så snart allt är klart!
 
 
 




RSS 2.0