Konst i Onsala

Tar min dagliga morgonrunda och samlar kraft och inspiration. Samma vy över Kungsbackafjorden, samma gamla brygga men nya färger och mönster varje dag...Nu till ateljén för att göra ett urval av målningar, har blivit inbjuden att visa min konst i Onsala på lördag. Det ska bli roligt att mötas härhemma!




Finca sökes på Mallorca

Tar en skön långpromenad...en gammal man går sakta framför mig och påminner väldigt mycket om min pappa. Han tog dagliga promenader och blev 104,5 år. Han och min mamma bodde de sista åren på ett äldreboende där de verkligen trivdes. Själv skulle jag vara tacksam om jag blir 84,5, få bo i kollektiv i en vacker spansk stad på en skön spansk ö, blir ompysslad, får äta och dricka vad jag önskar, umgås med andra när jag får lust, skratta högt och gråta vid behov, sova när jag vill och istället för antidepressiva läkemedel få en kram och tid för samtal...vem vill vara med? Projektet "leta lämplig finca" startar i höst!



Tack Maria Esther och ni andra!

Har fått frågor om jag är nöjd med utställningen i Madrid och svaret beror ju på vad jag har förväntat mig. Först och främst blev jag förstås glad då jag "blev antagen". En konstnär som tidigare har ställt ut på Café Galdos berättade för mig under vernissagen att ägarna får många ansökningar, en del av dessa väljs ut. Att sedan få sälja både akvareller och oljemålningar känns ju stimulerande inför fortsatta arbeten men vem förutom just betraktaren kan svara på frågan om det är värt att köpa. Självklart är det roligt att mina målningar finns i Sverige, Norge, Japan och nu även i Spanien. 



Vilohem...tack!

Jag säger som det är...jag var sååå trött söndagkväll!! Fötterna värkte, kroppen var svullen och mentalt kändes det tomt. Då är det skönt med en stöttande familj som sa att det var ok att stanna i Madrid två dagar till, för vila och stillhet. Bokat om flyget till onsdag, får då med mig de målningar som sålts till Sverige...mer om utställningen senare. Nu, efter en långpromenad, dusch och fruktsallad börjar jag piggna till... Inga churros eller sena nätter på tapasbarer på länge nu!




Rekar bland Madrids tapasställen

Det är verkligen så...man slinker in för en stående lunch där på en bak-sidogata som spanjorer trängs på...har aldrig blivit besviken! Idag Casa Alberto nära Plaza st Ana, ett glas rött och rabo de toro! 4.50!



Lunchdags

Det är så himla lätt, avslappnat och skönt att bara slinka in på en tapasbar för lunch i Madrid. Man beställer något att dricka och får nästan alltid något gott till...idag på El Diario, 120 år gammal Cerveceria, i "mina" kvarter...två små kycklingvingar. Gott!



Bland öron och svansar


Modern konst i Madrid? Nej gårdagens kulinariska måltid på Street-XO. Blev nyfiken på den här tapasbaren som öppnats av en stjärnkock. Ligger på 9:e våningen på ett varhus, fin utsikt från terassen. Asiatiskt med spansk twist. Beställde Pekines dumpling...tyckte att det lät spännande med en strawberry hoisin till, det var först när jag mumsat i mig de små godbitarna som jag läste menyn noga och insåg att de tre confiterade grisöronen just landat i min mage...mina tankar gick till den stackars grisen och jag övervägde att bli vegetarian men så minns jag rabo de toron jag åt med förtjusning en annan kväll och...kan inte bestämma mig...långkok på oxsvans är nämligen en favorit!




RSS 2.0