Ateljén i Gamla Sockerbruket


Under veckorna framöver kommer jag att arbeta i min ateljé i Gamla Sockerbruket. Just nu med motiv som kommit till mig under promenader och båtturer till och från Klippan, ett område som jag känner mig allt mer hemma i. Efter snart tre år, många målningar och möten med andra konstnärer kan jag bara konstatera att detta också är en plats som inspirerar mig väldigt mycket.

Du är välkommen på ett besök för att titta på min konst eller få information om kommande kurser i Kreativt Måleri, dessa som dagskurser i ateljén eller på Mallorca i vår. Ring eller maila mig först, 076-8508727, [email protected]

Mästerfotografen i toppform

Idag ramlade det in en massa roliga foton i min mailkorg...visar sju här.
Tack Carina Ström! Du tar ditt uppdrag som evenemangsfotograf på största allvar förstår jag...jag anlitar dig härmed även nästa år! 











Den blå perioden...



Gunnel som lyckades lösa ett problem på ett mycket kreativt sätt!

Salongen


Tack Sebastian för att vi får låna salongen på Hostal Pons under våra kursveckorna, här inleder och avslutar vi konstlektionera bland annat.

Reflektion...







Deias lilla badvik inspirerade oss...Lotta hjälpte mig att flyta i land, tror dock inte att det finns med på hennes målning..

Aktiviteter i salongen


Lite mer vatten kanske...någon?


Grundfärger och deras magi...





...i salongen på Pons och i katedralen

Tittut!



Förberedelser av kursmaterial i Palma...siktrutor till alla!

Ljus och mörker

Vad ser vi omkring oss? När vi blundar, när vi kisar, när vi känner en doft eller hör ett ljud....det finns så mycket att upptäcka!

Fältstudie med kursdeltagare på magisk plats i Palma

Kursdeltagare i Palma

Nu kommer jag, som utlovat, att dela med mig av mina minnen från de senaste veckorna på Mallorca. Är åter i Sverige, sorterar på nytt foton, skisser och intryck. Det kommer främst att handla om det som jag brinner för, eget måleri och glädjen i att få inspirera andra till att upptäcka färgernas magi. 


Dagens bild visar de senaste kursdeltagarna samt min medarrangör Lena Andersson. Lenas erfarenhet och kunskaper inom olika träningsformer kan du läsa mer om på www.lenasmuskelvard.se
Här är vi samlade i en liten gömd oas i Palma, jag till vänster och Lena till höger. Dagens fältövning bestod i några mycket grundläggande övningar inom bildskapandet. I min grundkurs Kreativt Måleri använder jag mig av de övningar som jag själv har uppskattat mest genom åren, övningar som syftar till att ge varje individ tillgång till sitt eget personliga register. Det är en stor glädje att följa en liten grupp människor, att få leda dem fram till deras egna beslut om vilket motiv, vilken kulör, valör eller redskap de väljer att använda.

På förfrågan har jag nu tackat ja till att hålla en fortsättningskurs i Kreativt Måleri här hemma, jag återkommer med mer information om denna.

Tid för våra kurser i Palma till våren kommer också här.

Vill ha vänsterställd text, har klickat på den knappen, får ringa min IT-tekniker ikväll...säkert SBS-problem igen...tar mig ett äpple och en cykeltur istället!

Tack!

Tack för alla gratulationer på 60-årsdagen! Den blev så fin, rofylld och fylld av framtidstro. Louise tog med mig till vackra platser på vårt älskade Mallorca. För tio år sedan gjorde vi en liknande resa men då under flera dagar. Vi vandrade i bergen, bodde på små pensionat i olika byar och lät drömmarna ta fart. Nu är jag gäst några dagar hos Louise som flyttat till Palma med sin familj.

Trappträning i Pollensa innan lunch...




Kanske ett ålderstecken att jag uppskattar att i lugn och ro sitta i skuggan under ett träd, gärna ett stort fikonträd på Mallorca eller en gammal ek i Sverige,..att njuta av vällagad mat, gärna vegetarisk som på Bellaverde i Port De Pollensa.




RSS 2.0