Vilka kulisser!

När himlen var fylld av dramatik, bläckfiskar hade fastnat i de bohusländska näten och Lars Lerins utställning Kulisser visades på Akvarellmuséet i Skärhamn tog vi bilen dit. Det blev en heldag för dotter Isabella och mig.
Lars Lerins förmåga att skilda ljuset och stämningar är magisk, hans författarskap poetiskt och den korta filmen som visas om hans konstnärsskap är fylld av värme och humor. Besök! 18/5 - 14/9
 
 
Isabella och jag har som tradition att varje sommar besöka årets utställning på Akvarellmuséet och äta lunch på Vatten, restaurangen som ligger i anslutning till muséet. Lunchen/"dagens fångst" bestod av kummel med en skaldjurssås, smörslungad färskpotatis, sockerärtor och gulbetor. Så väl behandlade råvaror att himlens änglar sjunger!  Mitt i den bohusländska skärgården, ett bord på terassen och solglimatar mellan de dramatiska
molnen...vilka kulisser!
 
 
 
 
Det är Isabella som avspeglas i skeden!
 
Besökte Skärhamns fiskaffär innan hemfärd. Till vår stora förvåning låg det åtta små bläckfiskar mellan laxforeller och strömmingar. Fick veta att det är ovanliga fynd men att det händer att bläckfisk fastnar i näten i havet utanför Tjörn. Här ligger alltså åtta nyfiskade rariteter till nästan samma pris som strömming!...Jag kan bara upplysa om att de inte behövde ligga kvar där änge...efter hemkomsten rensades och preparerades de med olivolja, citron, bladpersilja, koriander, salt och peppar, stektes försiktigt och avnjöts med hemgjord aioli, vitt bröd och ett glas passande vin. Änglakören fick åter stämma upp till sång!
 
Kan också meddela att de två laxforellerna gick samma öde till mötes, de hamnade i vårt hem för att ätas i morgon. Strömmingarna på den andra sidan fick dock stanna kvar, denna gång, de är annars en stor favorit.
 
!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0