Palma, nu kör vi!



Äntligen blir det av, bara några detaljer kvar. Visar mitt måleri från Mallorca i höst. I dessa sköna kvarter i Palma, gränden in till höger. Ska planera transporten i god tid och får nog åka ner en sväng i god tid för att mäta...älskar att planera, mäta väggar och att få kontakt med lokalbefolkningen.

...måste också lära mig hur jag får texten vänsterställd, jag har klickat på avsedd knapp! Fult med centrerad text, tycker jag.

På nära håll

Sitter på bryggan denna vackra sommarmorgon...spanar ut mot öppet hav, doften och vinden...jag får aldrig nog...då riktas plötsligt min blick nedåt och precis vid sidan om mig...den vackraste rost jag har sett! Känner tacksamhet för att Maria på Donsö under flera somrar lärt mig att se det som finns nära, det lilla och att måla akvarell...


Fokus på det positiva

Det är allt en stor frihet med att ha ett bärbart kontor...sitter med dagens kontorsarbete. Äntligen har jag skapat bra rutiner...högst en timma får det ta, oftast mellan 8 - 9, efter det så kollar jag varken mail eller fb. Annars börjar jag morgonen med en snabb promenad i naturen, känner jag för det så joggar jag lite lätt. Jag är ännu ett bevis på vad positiv uppmuntran betyder för lusten och glädjen, sprang med äldsta dottern Jenny förra helgen, när hon sa att jag hade fina vadmuskler och riktiga löparben...ja då gick det faktiskt lättare! visserligen var det nerförsbacke då, och illamåendet gick över för en stund men hon är fantastisk på att coacha...inget överdrivet snack...bara "kom igen nu morsan"! Jag tror att Jenny är som gjord för nya jobbet!

De där uppmuntrande orden de ringer nu i öronen varje morgonrunda, vilken blir längre och längre...kanske ända till Jönssons konditori i Gottskär, de med de smarriga smörbullarna...löparben och vadmuskler? Kanske inte men en mycket mottaglig hjärna! ...och ska nog fortsätta att springa i shorts långt in i höst...

Idag i äppellunden...


Ny mail [email protected]

Så jätteroligt med den respons som jag har fått, tack!
Ny mail:  [email protected]
Jag återkommer med mer information när datum är klara men det blir en kurs i Palma i februari och kanske även i oktober...
men först flera härliga möten i atljén i Göteborg men även några i min blommande trädgård i Onsala, vid regn inomhus!
Platser finns, maila mig dina frågor och önskemål om dag.


Tänker bra med en kopp svart kaffe i äppellunden. Idag ska jag försöka fånga ljuset som snart letat sig in genom grenverket och träffar de första pionknopparna. 


Vilka kulisser!

När himlen var fylld av dramatik, bläckfiskar hade fastnat i de bohusländska näten och Lars Lerins utställning Kulisser visades på Akvarellmuséet i Skärhamn tog vi bilen dit. Det blev en heldag för dotter Isabella och mig.
Lars Lerins förmåga att skilda ljuset och stämningar är magisk, hans författarskap poetiskt och den korta filmen som visas om hans konstnärsskap är fylld av värme och humor. Besök! 18/5 - 14/9
 
 
Isabella och jag har som tradition att varje sommar besöka årets utställning på Akvarellmuséet och äta lunch på Vatten, restaurangen som ligger i anslutning till muséet. Lunchen/"dagens fångst" bestod av kummel med en skaldjurssås, smörslungad färskpotatis, sockerärtor och gulbetor. Så väl behandlade råvaror att himlens änglar sjunger!  Mitt i den bohusländska skärgården, ett bord på terassen och solglimatar mellan de dramatiska
molnen...vilka kulisser!
 
 
 
 
Det är Isabella som avspeglas i skeden!
 
Besökte Skärhamns fiskaffär innan hemfärd. Till vår stora förvåning låg det åtta små bläckfiskar mellan laxforeller och strömmingar. Fick veta att det är ovanliga fynd men att det händer att bläckfisk fastnar i näten i havet utanför Tjörn. Här ligger alltså åtta nyfiskade rariteter till nästan samma pris som strömming!...Jag kan bara upplysa om att de inte behövde ligga kvar där änge...efter hemkomsten rensades och preparerades de med olivolja, citron, bladpersilja, koriander, salt och peppar, stektes försiktigt och avnjöts med hemgjord aioli, vitt bröd och ett glas passande vin. Änglakören fick åter stämma upp till sång!
 
Kan också meddela att de två laxforellerna gick samma öde till mötes, de hamnade i vårt hem för att ätas i morgon. Strömmingarna på den andra sidan fick dock stanna kvar, denna gång, de är annars en stor favorit.
 
!

Inbjudan till färgernas magi

Inbjudan till sommarens målarträffar i ateljén i Göteborg är nu klara. Lite finjusteringar imorgon och sedan går det till tryck. Fotot tog min dotter Isabella av mig utanför Mirómuséet i Palma när vi var där för några veckor sedan. Jag gav henne min mobil, sa "ta ett foto" gick fram till dörren och ställde mig där, hon tog bilden och vi gick vidare in i ateljén, när jag sedan såg den på datorn sa jag "exakt så vill jag ha den, inget redigerande utan en ögonblicksbild, den ska bli mitt signum" Mirós ateljé är för övrigt en plats som jag gärna återvänder till, för mig är den lekfullhet och skapande och även lite magisk.




Dra ur kontakten ibland!

Blev avtackad på min tidigare arbetsplats Carlanderska Sjukhuset idag. Fick kaffe, tårta, present och de vackra blommorna på fotot. Sedan jag slutade för fyra år sedan har jag fått möjligheten att ibland lämna ateljén, komma ut i verkligheten, vara en i gänget och tjäna pengar. Det har varit roligt att följa det utvecklingsarbete som hela tiden pågår, i det lilla och i det stora. Nu närmast en planerad utbyggnad av sjukhuset vilket ska bli intressant att se resultatet av, jag som alltid tittat på hus, dess vinklar och vrår och som byggde små hus redan som liten. Mer om detta en annan gång. Det var just Carlanderskas vackra gamla byggnad med dess fantastiska tak som fick mig att ringa och erbjuda mina tjänster en dag i förra seklet. Jag blev då varmt välkomnad av Eva Lundgren och anställdes någon vecka senare. Samma Eva som nu sa många vackra ord och överlämnade gåvor till oss fyra runt kaffebordet. Hon försäkrade även att inbjudan till denna avtackning inte innebar en stängd dörr i framtiden. Det tackar jag för och även för allt som jag har fått lära mig på denna arbetsplats, om samarbete, respekt, service och medmänsklighet men också om ny teknik, it-stress och hur man ibland löser problem genom att helt enkelt dra ur kontakten!
 
 
 




RSS 2.0